Жіночий консорціум України - це об’єднання, засноване жіночими громадськими організаціями, для забезпечення рівних прав і можливостей жінок і чоловіків та благополуччя дітей в Україні.

БІЛЬШЕ

У Франції планують заборонити приносити дітям телефони у школу

Уряд Еммануеля Макрона планує заборонити дітям молодшого та середнього віку приносити мобільні телефони до школи.

Про це заявив міністр освіти Франції Жан-Мішель Бланке, повідомляє The Telegraph.

Він вірить, що заборона заохотить дітей повернутись до нормальної шкільної діяльності, наприклад ігри на майданчику. Для просунення своїх планів уряд планує зобов’язати школи організовувати різні заходи для підняття командного духу та ентузіазму.

"У наші дні діти більше не грають на перервах, вони постійно дивляться у екрани своїх смартфонів. З освітньої точки зору це проблема", - заявив Бланке.

Такий план уведуть у дію наступного вересня. Заборона приносити мобільні телефони до шкіл була одним з пунктів передвиборчої кампанії Еммануеля Макрона.

Нововведення вже широко обговорюють у країні. Критики кажуть, що при такій забороні батьки не зможуть зателефонувати своїй дитині в екстрених випадках, а також, що діти будуть змушені таємно проносити телефон до школи.

За статистикою, 93% школярів віком від 12 до 17 мають мобільний телефон.


Джерело: День 13 грудня 2017


Тегиправа дитини,   іграшки,   захист прав дитини,   гаджети

Додати коментар   Коментарi (0)

НАШІ ПРОЕКТИ

Гуманітарна допомога в Сумській області родинам внутрішньо переміщених осіб

Сумщина – один із тих українських регіонів, що дуже потерпає від агресії РФ, чия армія обстрілює прикордоння регіону практично щодня. Як наслідок обстрілів – відсутність електрики, тобто світла і тепла, що особливо взимку є неабиякою проблемою, особливо для родин із дітьми. Саме тому Сумщина під пильною увагою нашої команди, бо попри все регіон ще й приймає внутрішніх переселенців.
 

Альтернативна доповідь про впровадження Конвенції ООН про права дитини, підготовлена дітьми

 

Голоси дітей – проти насильства щодо дитини

Слова дітей з усього світу про попередження насильства щодо дитини відобразились на сторінках книги " Голоси дітей - проти насильства щодо дитини".
 

Альтернативний звіт про дотримання Україною положень Конвенції ООН про права дитини за період з 2011 по 2018 роки (від коаліції неурядових організацій)

Альтернативний звіт про реалізацію Україною положень Конвенції ООН про права дитини є результатом спільної роботи експертів громадського сектору в сфері захисту прав дитини. Документ містить актуальну інформацію про виконання Україною положень Конвенції ООН про права дитини за період, що пройшов з моменту отримання Україною рекомендацій Комітету ООН з прав дитини стосовно розгляду останнім зведеної третьої та четвертої державної доповіді (2011 рік) по 2018 рік включно.